Menu Close

8-BIT BREADBOARD computer IS up to 8 hours

[Ben Eater] posted some videos of an 8-bit computer with no CPU chip that he built completely on a breadboard a few years ago. Miután megkérdezték a vázlatokat, végül elismerte, hogy nem volt. Ehelyett döntést hozított, hogy újraépíted, és tartsák meg az egyes lépéseket a folyamatban. Láthatja a kickoff videóját, az alábbiakban, de 30 sokkal újabb videót is megtalálhat, amelyek az Alu-tervezés témáit tartalmazzák, és a decimális LED kijelzőhöz való hibaelhárítás. Még Arduino-t is használ, hogy programozzon egy EEPROM programot, amelyet sok logika helyettesítésére használ.

Valószínűleg várni akarsz, amíg van valami ingyenes idő, mivel eddig nyolc órányi videó van. A videók elindulnak egy alap 555 időzítővel, és dolgozzanak fel innen. Mindegyik darab az egészetől elválasztott tesztet kap, így szerencsével nem lesz lehetetlen munka, amely megpróbálja elhárítani az egészet a végén.

Az ilyen projektek határozottan praktikusak, de ha valaha is szeretné megérteni, hogy egy CPU működik, az építés nagyszerű módja annak, hogy fejlessze ezt a megértést. Javasoljuk, hogy a Verilog vagy a VHDL tanulása és az FPGA épülete, de a breadboard számítógép egy bizonyos utcai hitel, és biztosan sokféle villogó fény van.

A CPU-tervezés a “Digital Computer Electronics” könyvben egy designt követ, így ha súlyos lett volna, akkor ezt is követhette. The book is out of print, but these days finding out of print books isn’t very difficult.

A breadboard számítógépek többsége, amelyeket egy CPU-chipet használunk, így nincs szükség olyan sok bilincset. Amint azt is elvárhatod, néhányan messier, mint mások.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *