Menu Close

16 CORE computer made from ATMEGAS

Your desktop has two, four, or even eight cores, however when’s the last time you’ve seen a multicore homebrew computer? [Jack] Tette, hogy a Duo Mega, egy 16 fő számítógépet épített ki egy maroknyi atmega mikrokontrollerből.

A [JACK] leírásából 15 “munkavállaló” van, mindegyik saját 16MHz kristályukkal, valamint a 8 bites adatbuszhoz való csatlakozással. When the device is turned on, the  single ‘manager’ core – likewise an ATMega328 – polls all the workers as well as tons a program written in a customized bytecode onto each core. The cores themselves have gain access to to a shared pool of RAM (32k), a bit of Flash, a VGA out port, as well as an Ethernet controller connected to the the master core.

Mivel a [Jack] ‘S Duo Mega számítógép több maggal rendelkezik, ez a multitasking. Az alábbi videóban láthatja a Számítógépes alkalmazás, egy furcsa Tetris-szerű játék, valamint a Notepad alkalmazás között. A Duo Mega 16 magja ugyanolyan kihívást jelentő számításokat tesz lehetővé, amelyek sokkal gyorsabbak; A Mandelbrot mintákat gyorsabban tud előállítani, mint bármilyen típusú 8 bites mikrokontroller, és hasonlóan kiváló számokat készít nagy klikkben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *