Menu Close

A kézikönyv LCD teszi az információs megjelenítést unalmas, oktatási

A HD44780 az egyik első zseton, amelyet gyerekként tanultunk, és az esélye jó, hogy egy bizonyos ponton használta a projektedet, és szinte biztos, hogy ” az életedben kölcsönhatásba lépett. A karakter LCD mindenütt jelen van, könnyen kezelhető, és nagyon robusztus. They are available in sizes from 8 x 1 to 20 x 4 and even larger, but they nearly all have the same pinout, and there are libraries in lots of embedded environments for interacting with them. [The 8-Bit Guy] made a decision to interface with one using just switches and a button, (YouTube, embedded) with the intent of illustrating exactly how to use them, and how easy they are.

Ha még soha nem használta az LCD karaktert, és nagyszerű bevezetést szeretne nekik, ez a videó az Ön számára. Kiderül, hogy nincs óra, hogy aggódjon, és az utasításkészlet könnyen észrevehető egy adatlap asztalról. [A 8-bites srác] még további parancsokkal is rendelkezik.

Ezek a képernyők gyakran szerepeltek itt Hackadayban. Csak néhány sok tétel ez a soros meghajtó hack segítségével egy kép mikrokontroller, és kihasználva az egyedi gyártású karaktereket a nem karakteres grafika létrehozásához.

Köszönöm [Emuboy] a csúcsra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *