Menu Close

Az olcsó, figyelemre méltó karácsonyi fények ellenőrzése

[James] karácsony után vándorolt ​​a Walgreens körül, és felfedezte valami rendkívül lenyűgöző – RGB LED karácsonyi fényeket, amelyek egyénileg címezhetetlenek voltak. At $6.50 for a strand of 15 lights, he just had to purchase a few as well as figure out the manage protocol. Végtére is, akik nagy, olcsó, szabályozható RGB LED csíkot tudnak kikapcsolni?

The packaging for these lights – obviously produced by BriteStar – includes a ‘try me’ button that cycles with different light patterns. Ez a gomb az, amit az első, a [James] az igazsághoz, a fények ezen a strandon egyedileg irányítható. Az egyik fény megnyitása, pontosan felfedezte azt, amit akart: egy epoxi folt, két vezeték a hatalomhoz, valamint a jelzés három vezetéke.

Miután megvizsgálta ezt a fényt egy olyan tartományban, valamint a logikai analizátorral, [James] rájött, hogy nagyon volt egy nagyon könnyű protokoll. Lényegében az egész karakterlánc hatalmas eltolódási nyilvántartásként működött, és az értékeket egy fényre, valamint a karakterláncot nyomja. A protokoll megtekintéséhez [James] Hasonlóképpen felfedezte] Ezek a fények 16 fényerőt támogatnak. Igen, RGB vezetett karácsonyi fények a PWM-vel 7 dollár alatt. Nem tudja megverni.

[James] Arduino-könyvtárat alkotott ezeknek a húroknak, valamint a Github-ra. Míg a regionális Walgreensek valószínűleg már elrejtették ezeket a fényeket a bolt hátsó részén, érdemes megkérdezni, hogy lássák-e, hogy bármilyen típusú maradt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *