Menu Close

NEOPIXEL PUNK KONZOL DRIVES WS2812S felhasználásával 555 IDŐZÍTŐK

NeoPixels, olyan típusú LED szalag külön címezhető pixelek, amelyek a vállalkozás között előnyös alkotók bonyolult fény hatása. Ezek kiemelkednek a rugalmasságukért, valamint az egyszerűségükkel, amellyel daisy-láncolhat. Bár a protokoll vezetni ezeket a kis LED-ek is meglehetősen nagy kihívást jelent végrehajtani, mert a szűk jel időzítési korlátok.

Azonban az [Adrian Studer] megmutatta, hogy a WS2812-alapú LED-csíkok vezetése, mint a neopixel sorozat nem feltétlenül kell kézzel optimalizált szerelési kódot. Valójában egyáltalán nincs szükség semmilyen típusú kódra. Ő fejlesztette ki a NeoPixel Punk konzol, egy szerkentyű, amely létrehoz egy fényjáték anélkül, hogy kihasználva a mikrokontroller. Csak egy maroknyi 555 időzítő, valamint néhány 74HC sorozatú logikai munka együttes, hogy impulzusokat hozzon létre durván megfelelő időzítéssel.

A modul működtetése olyan egyszerű, mint néhány potenciométer, akárcsak az Atari punk konzol neve. Ez egy véletlenszerű folyamat azonban, és lehet, hogy lehetetlen újra létrehozni egy olyan mintát, amelyet tetszett. Továbbá, a LED-ek elsősorban világít fő szín, teljes erővel, de [Adrian] tervezi, hogy egy továbbfejlesztett változata, amely meghajtja a piros, zöld, valamint kék alpixel külön-külön. Azonban az igazság, hogy mindezt csak egy csomó 555 időzítő hajtja végre, ami meglehetősen kiemelkedő hack-t tesz ki bármilyen típusú szabványnak.

Sokkal többet láttunk, mint néhány módszer a neopixeles vagy hasonló WS2812-alapú LED-csíkok vezetésére, bár mindegyikük egy bizonyos formájú mikroprocesszort használ; Leállíthatja a hagyományos 6502-et, használhatja az SPI-t, valamint a DMA-t a PIC32-en, vagy csak egy kar Cortex M0 + csatlakoztassa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *