Menu Close

A számológép Charm: Számológép Leviosa!

Megpróbálta valaha a kezét, mint egy mágikus pálcát, és hívott egy számológépet? Azt hiszem, nem gondolnánk, hogy valószínűleg egy kicsit buta. Ez az, hacsak nem volt [Andrei] csodálatos gesztusvezérelt számológép. [Andrei] gondoltam érdemes lenne használni a kalkulátort az ő kutatási labor anélkül, hogy a kesztyűt le, és az eredmények elég jó.

Ő hardver áll PocketBeagle, OLED és egy MPU6050 inerciális mérőegység befogják a kézmozdulatokat használó gyorsulásmérő és giroszkóp. A hardver nagyon egyszerű, így a projekt fellebbezése a készítő tanulási megvalósításában rejlik.

[Andrei] Először néhány példa adatkészletet rögzített az algoritmus kiképzésére az egyes számok kézmozdulatainak újjáélesztésével, a 0-9-es kézmozdulatokkal és a kapott gyorsulásmérő és a giroszkóp kimenetek rögzítésével. Először az adatokat egy Wavelet transzformálással feldolgozta. A transzformáció szándéka kétszeres volt. Először is, a transzformáció lehetővé tette őt, hogy minimálisra csökkentse az adatkészletekben lévő minták számát, miközben megőrzi a gyorsulásmérő és a giroszkópjelek alakját, a gyártó tanulási osztályozásának döntő jellemzőit. Másodszor, képes volt növelni a besorolási funkciók számát, figyelembe véve, hogy a Wavelet-transzformáció mind közelítést, mind mélyreható együtthatót eredményezett, amelyek mind az algoritmusba kerülhetnek.

Mert volt egy kis adatbázis, ő használta a rétegzett véletlen sorrendű osztott technika helyett a vizsgált vonat osztott módszer, amely általában sokkal alkalmasabb a nagyobb adathalmaz. Rétegzett véletlen sorrendű osztott gondoskodott arról, körülbelül azonos számú vonat és a vizsgálati minták minden egyes gesztus. Nagyon tudatában volt, hogy optimalizálja modelljét egy hordozható feldolgozó egységen, mint a zsebbe. Egy kis időt töltött az algoritmus paramétereinek optimalizálására, és végül a modellt egy Tensorflowlite modellre átalakította a Tensorflow beépített “Tfliteconverter” funkciójával.

Végül, az igazi nyílt forráskódú divatban, az összes kódja elérhető a Github-on, így érzi magát, hogy menjen magának. Számológép Leviosa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *