Menu Close

Lehet, hogy a legegyszerűbb ködkamrával

Láttál egy Wilson ködkamra – egy tudományos kísérlet, amely lehetővé teszi, hogy képet ionizáló sugárzás? Pontosan milyen nehéz lenne kifejleszteni? Ha megfelel a [stoppi) példájának, semmilyen módon nem nehéz (német, google egyenlő link). Műanyag palack. némi szalag, egy zseblámpa, néhány víz, forró ragasztó, valamint az egyetlen egzotikus rész – egy kicsit Americium 241. Láthatja a stílust az alábbi videóban, valamint az oldal szinte sokkal fejlettebb stílusokkal rendelkezik az egyik, amely CPU hűtőt használ. Még akkor is, ha nem beszélsz németül, a videó rendkívül hasznos lesz.

Önnek szüksége van arra, hogy elvárja, ha az alapvető verziót fejleszti, azonban úgy tűnik, hogy működik. A műanyag palack szükség van arra, hogy meg kell ragadnia azt, hogy nyomásmódosítást kapjon a hajóban.

Ha azon tűnődsz, hová kapsz, hogy az Americium-241-et kapjunk, ellenőrizze a füstölt füstérzékelőt. A második videó, az alábbiakban részleteket tartalmaz, hogy pontosan hogyan kell betakarítani a tipikus forrásból. Ön szükséges valami, ami illeszkedik a palackba.

Nehéz látni a videót, de a különböző típusú ionizáló sugárzás elhagyja a jelzőtáblákat a kamrában. Az alfa bitek általában vastag egyenes pályákat hagynak, míg a béta bitek sokkal finomabbak, valamint a görcsösek. Bár a kortárs időkben ezek sokkal több vagy kevésbé tudományos érdekességek, volt idő, amikor valódi laboratóriumi eszközök voltak, és részt vettek a Positron, a Muon felfedezésében, valamint a Kaon felfedezésében.

Ha nagyobb kamrát szeretne kipróbálni, akkor láttuk. Egyes kamrák alkoholt használnak, valamint szárazjást.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *