Menu Close

25C3: SOLAR-POWERING YOUR gear

The 25th Chaos communication Congress is underway in Berlin. Az egyik első beszélgetés, amellyel leesettünk a Script Solar-Powering A Geek Gear. While there are quite a few portable solar products on the market, we haven’t seen much in the way of real world experience until now.

Szkript kiválasztott egy négy szegmens összecsukható napelemet néhány kutatás után. Rámutatott arra, hogy a napsugár jelenleg sokkal több szükségszerű technológia, mint a pénzmegtakarítás, figyelembe véve, hogy a panelek nagyon drágák lehetnek. A csatlakozókhoz ajánlotta azokat, amelyek biztonságos, polarizáltak, és kemények voltak, mint a RIA Connect 230 sorozatát. a lot of of the device plugs were easily purchasable, but some had to be salvaged from old AC adapters. A beállításának döntő eleme az állítható feszültségszabályozó volt. Ez az LTC3780 Buck-Boost vezérlőn alapul, amely 98% -os hatékony, és 4V-25 V-ig állítható be.

A szkript lefedte a használatba vett problémákat. The first was an Nokia that refused to charge until a resistor was added to minimize the current delivered. Kevésbé érzékeny eszközök, mint például a hordozható peltier hűtések, bármilyen probléma nélkül fog működni. For laptop use, he ran into problems with demand spikes killing the power delivery. He added a large cap usually used in car audio systems to make power delivery a lot more consistent. A laptopok a normál használat során csak 15W-t fogyaszthatnak, de amikor az akkumulátort töltik, a rajz 50W-re ugrik. Thinkpadján, tudta kikapcsolni a töltést, hogy megállítsa ezt. Megfigyelte a panel teljesítményét, ha megöli a watt stílusú eszközt, amely egy atmega8-ot használ az áram és a feszültség méréséhez, és naplózza az EEPROM-hoz.

Összefoglalva, a szkript kijelentette, hogy örömmel töltötte meg tapasztalatait, de még mindig praktikus volt a hordozható panel bármi más, mint a közvetlen napfényben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *