Menu Close

HACKADAY prize ENTRY: A double action KEYBOARD

Mechanical keyboards are the in thing ideal now and building your own is at least two extra levels of nerd cred. This project, entered in the Hackaday Prize, is a diy keyboard unlike you’ve ever seen. Ez egy alapvető eltolódás az ötletekben, hogy a számítógépes billentyűzet hogyan működik. Ez egy kettős akció billentyűzet. Nyomja meg a döntő fontosságot, és egy karakter jelenik meg a képernyőn. Nyomja meg a keményen, és egy másik karakter jelenik meg a képernyőn. Még soha nem láttál semmit, mint korábban.

[Jaakob] létrehozta ezt a billentyűzetet, hogy minden kulcstartónak két kapcsolója legyen. Ezt úgy tette, hogy rendszeres “OL Cherry MX kapcsolókat venné, és módosította őket, így a” dugattyú “kiugrik a kapcsoló aljáról, amikor teljesen depressziós volt. These Cherry switches were mounted to a piece of perfboard, and a small tact switch soldered underneath. Ez egy olyan ötlet, amely hasonló a Touch-érzékeny MIDI vezérlőkben vagy a másik típusú billentyűzeten. A különbség itt az, hogy a két kapcsoló használata, hogy érzékeljék, mennyire nehezen lenyűgözni kell, két különböző funkciót kap.

Egyszer [JAAKOB] kitalálta, hogyan kell két kapcsolót helyezni egy kulcstartó alatt, amely egy mátrixot vezette fel, egy teensy-t csatolt, és repedt a firmware-en. Az építés még nem történt meg, de ez az egyik leginnovatívabb DIY billentyűzet, amelyet a legutóbbi emlékezetben láttunk. Itt van egy csomó potenciál, és ez a módszer két kapcsoló összeállításához még mindig lehetővé teszi a mechanikus kapcsoló csodálatos köpenyét és fantasztikus érzését.

A Hackadayprize2017 szponzorálódik:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *