Menu Close

APRS ismétlők A mamut-barlangból

az APRS Cave-Link segítségével kapja meg az Amateur Radio automatikus csomagjelentési rendszerét (APRS) a barlangokban, hogy megkapja az adatokat (és más üzeneteket).

Képzeld el, hogy egy barlangban nagy léptékű keresési és mentési célkitűzést koordinál. Ön azt kell, hogy megértsük, hol vannak minden csoportod, valamint arról, hogy felfedezték-e semmit. Azonban pontosan hogyan vannak kölcsönhatásba lépnek a parancsnoki központhoz?

A rádiót feltételezné, de tévedne. A rádió nem terjed ki jól a twisty átjárók labirintusában, mindannyian; A sziklák rádióhullámokat vesznek fel, különösen a VHF / UHF fajtájában, amely sok kis rádiót illeszkedik. A múltban futtatnánk kábelt, valamint továbbítod. Ez a rövid cikk részletesen a választásokat futtatja. Azonban a mérföldkábel hozzáadása a már súlyos barlanghoz, valamint a hegymászó felszereléshez egy kellemetlen vagy rosszabb.

Néhány kísérlet az amatőr rádióüzemeltetők, valamint az ügyfelek csoportjaival, az APRS ismétlésével az APRS-ben az objektív, hogy módosítsa. Digipeaters, as they’re understood in the APRS world, take an incoming message as well as ahead it on again. Minden egyes egymást követő ugráson az állomás, amely a jelet kapta a nevét az üzenetek listájához az üzenetekkel együtt küldött utak felsorolásához, amely biztosítja, hogy az üzenet terjedjen, azonban nem fog megismételni tartósan egy hurokban.

Digipeaters as well as battery packs are dropped, in Hänsel as well as Gretel fashion, as the cavers work their method with the cave. The technique is to make sure to location one repeater before you’ve completely lost the radio signal from the previous one, of course. Az APRS Cave-Link Job azonban egy mérföldnyi értéket kapott a mamut-barlangban, anélkül, hogy egyáltalán kihasználnának a vezetékeket. Ez nem rossz!

Now, GPS still doesn’t work underground, so the cavers requirement to bring an precise map together with them as well as keep track of their own location. however even getting essential messages (“we discovered him!”) passed around inside a cave atmosphere is sufficient of a challenge.

Láttuk az APR-eket, amelyek a nagy magasságú léggömbhosszabbítások nyomon követésére használják, és nem tudjuk segíteni azonban a kérdés, ha a súlytakarékosság pontos megtakarítása, amely ezekben a DIY-verziókban bizonyítható, nem hasonlóképpen segíthetne a barlangászati ​​kontextusban.

Legyen bármilyen típusú APRS linkek halmaza? Kedvezőtlen körülmények között? értjük a megjegyzéseket.

És köszönöm [Travis áruház] a véletlen csúcsra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *