Menu Close

Az önellátó másképp tesz, mint amennyit csak látunk

, ez az önkiegyenlítő robot még csak két kereket használ, de nagyon eltérő módon kiegyenlít, mint amennyit csak látunk. Ahol a projektek közül sokan olyan űrlapelemet használ, amely hasonló a Segwayhez, ez úgy működik, mint egy kerékpár. De nem kell megtartani az elülső és a hátsó kerekeket, hogy egyenesen maradjon. Valójában a szünet után a videó tökéletesen kiegyensúlyozta, miközben teljes készenlétben van. [Aoki2001-es] alkotás nem ragadt egy helyen. Az elülső és hátsó távolság-érzékelőket is magában foglalja, amelyeket a kerékpár áthelyezésére használnak, mintha a repulziónál lenne.

A nagy kerék, ahol a lovas lenne, mi biztosítja, hogy az autó ne lezárja. Invertált ingaként működik, a nagykerék tehetetlenségével szemben a motor forgatásával, amelyhez csatolva van. Ugyanezt a koncepciót márciusban látták egy teljes méretű kerékpáron. De miért használjon két kerekítőt, ha csak egyre szüksége van? Az Unicycle verzióját a szünet után is beágyazhatja.

Érdemes megnézni az [Aoki] más YouTube-ajánlatát is. Van egy kis robotja, amely egyensúlyozza a labdát. Ez a hack asztali méretű változata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *