Menu Close

DIY hallókészülék

A hallókészülékek drága kis eszközök, jellemzően néhány ezer dollárt költenek. They need to be highly integrated to fit in the ear, while still providing signal processing to ensure good audio quality.

Ez a DIY hallókészülék intelligens jelfeldolgozás. Az Audio rögzítéséhez elektretot használ, majd egy előerősítőt használ, amely 100-szor növeli a nyereséget. A következő szakasz négy szűrőből áll, amely a bemeneti jelet négy részre osztja. Ezek a négy LTC6910 programozható erősítő erősítőkre kerülnek, amelyek lehetővé teszik, hogy az Arduino ellenőrizze az egyes csatornák nyereségét. Az LTC6910 3 digitális bemenetet vesz igénybe, amelyeket a nyereség értékének beállításához használnak.

Annak megállapításához, hogy melyik nyereség minden frekvenciasáv esetében az Arduino-nak tudnia kell, hogy mennyi hatalom van minden egyes zenekarban. Ez gyors Fourier transzformációval történhet, de ez meglehetősen egy kis feldolgozási teljesítményt igényelne. Ehelyett egy borítékérzékelő átlagolja a jelet, amelyet az Arduino analóg bemenete lehet olvasni. Ezen információk felhasználásával a meghallgatási támogatás fokozhatja a konkrét frekvenciákat, amikor észleli a beszélgetést.

Ez a hallókészülék nem illik a fülébe, de van egy csomó érdekes jelfeldolgozás. A vázlatos, Arduino forráskód és a MATLAB szimuláció biztosított.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *