Menu Close

A MIDI HARMONICA

MIDI, vagy a zenei eszköz digitális interfész, a hangszerek számítógépes vezérléséhez az 1980-as évek óta. A leggyakrabban az elektronikus eszközökkel, például a szintetizátorokkal, a dob-gépekkel vagy a mintavevőkhez kapcsolódnak, de nincs semmi, ami azt jelenti, hogy szinte bármilyen eszközre alkalmazzák a megfelelő hardverrel kombinálva.

[phearl3ss1] pushes this to the limit by adding MIDI to the most unlikely of instruments. A harmonika úgy tűnik, hogy az analóg zene végső végső, mégis olyan lenyűgöző Arduino-motoros mechanizmust teremtett, hogy játsszon egy MIDI vezérlés alatt.

The harmonica itself is mounted on a drawer slide coupled to a wheel taken from a pool sweeper and powered by a motor  that can move the instrument from side to side with a potentiometer providing positional feedback to form a simple servo. The air supply comes from a set of three bellows driven via a crank from another motor, and is delivered by what looks like a piece of PVC pipe to the business end of the harmonica.

Az eredmény minden bizonnyal lejátszható Midi Harmonica, bár ez nem fogja megragadni az emberi típusú eszköz lényegét. Bíró magatok, ő hozza létre egy olyan építési videót, amelyet a szünet alá helyeztük.

Ez nem az első automatizált harmonika, amit megmutattunk. Ez volt ez az, amely szintén csúszkát használt, és egy másik, egy olyan jegyzetválasztóval, amely több légcsövet használ.

Harmonica fejléc kép: Grassinger [CC by-SA 3.0].

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *