Menu Close

STARSHIP ONE: A legnagyobb 90-es szintetizátor

Néhány őrült zene termelési állomást láttunk az évek során. De ez a szintetizátor rendszer csak a tortát veszi fel. A Starship One [Marc Brasse] létrehozása. Első pillantásra ez a zenei csataállomás úgy néz ki, mintha a vállalkozás hídján lenne. A hasonlóság nem teljesen véletlen. [Marc] maga azt mondja: “A STAR TREK parancsnoki adatai: a következő generáció valójában (van), mint például (d), ha nem volt ilyen konzervatív íze a zenében.”

A Starship egyik lényegében a 90-es évektől két alulértékelt szintetisztik. A WSA1 technika és a GEM S3 Turbo. Mindkettő az idő előtti billentyűzet volt. A WSA1 egy modellező Synth, hanggenerációs tendencia a 90-es években, amelyek nagyszerűnek tűntek, de soha nem fogtak meg teljesen. The other strike against it was that it was built by Technics, who had a track record for building HiFi equipment and home keyboards. A szakemberek csak nem vették fel.

The Gem S3 had a similar story — built by a company called general Music, the keyboard was a great design with extraordinary piano action, but never quite made it. [Marc] wasn’t turned off by the lineage of these two synths. Tény, hogy átölelte őket. [Marc] describes a lot more about his approach in creating the Starship One in this PDF document.

[Marc] combined these two instruments with Fatar MP1 bass pedals, a ribbon controller, and a lot more additional components than we could ever hope to name here. A Synth kerete egy eldobott kiskereskedelmi CD értékesítési rackből készült. Az extrudált alumínium darabok egy napsütéses függönyből származtak. Csaknem minden részről újra felhasználásra került, hogy építsenek egy vadállatot egy munkaállomásról.

Ha kíváncsi, hogy mi a páratlan billentyűzet elrendezése, ez egy Janko billentyűzet adapter [Marc] egyedi készítésű. A 88 jegyzet helyett 264 kulcs van, úgy van beállítva, hogy minden akkord ugyanaz az ujja, függetlenül attól, hogy milyen skálázást játszanak.

Sokkal több modulációt szeretne? check out this ARM based FM synth, or this monster post of open source synths!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *