Menu Close

GRAPHENE FROM GRAPHITE BY ELECTROCHEMICAL exfoliation

Graphene is an interesting material, but making enough of the stuff to do something useful can be a little tough. That’s why we’re always on the lookout for new methods, like this electrochemical process for producing graphene in bulk.

Valószínűleg tudod, hogy a grafén egy hexagonális tömbökben összekapcsolt szénatomok molekuláris monolayerje. A monsolayer számára egy nehéz javaslat, de a grafén hasznos bitjei különböző mechanikai és kémiai kezelések hozhatók létre. [The thought Emporium]’s approach to harvesting graphene from graphite is a two-step process starting with electrochemical exfoliation. Strips of thin graphite foil are electrolyzed in a bath of ferrous sulfate, resulting in the graphite delaminating and flaking off into the electrolyte. After filtering and cleaning, the almost graphene is further exfoliated in an ultrasonic cleaner. Az eredmény gramm mennyisége nagyon kevés munkával és alacsony költséggel.

Rengeteg erőfeszítés van a grafén létrehozásának új módszereire, akár alig irányított robbanások, akár túlmelegedés szójaolaj. De a grafén lesz a következő nagy dolog? A zsűri még mindig ki van kapcsolva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *